Dille & Kamille zet voorlopig slot op franchising

Dille & Kamille opent vooralsnog alleen eigen winkels in Nederland en België. De formule is nog niet beschikbaar voor franchisenemers, laat algemeen directeur Hans Geels weten tegenover BNR. “Ik sluit niets uit, maar we hebben er voorlopig een slot op gezet.”

De winkelketen telt momenteel 29 vestigingen en opent in oktober een nieuwe vestiging in Alkmaar. Door winkels in eigen beheer te openen, behoudt Dille & Kamille de controle en kan er volgens Geels vanuit het eigen concept gewerkt worden. “Vooralsnog kunnen we het zelf financieren en eigen winkels neerzetten.”

Geels ziet vooral groeikansen in Noord-Brabant, in plaatsen als Eindhoven, Den Bosch of Tilburg. Dille & Kamille heeft al vaker laten weten in een rustig tempo uit te willen breiden. “We zijn heel hard aan het groeien als we drie winkels per jaar openen”, aldus de topman.

Dille & Kamille wordt volgens Geels door consumenten vooral gezien als een plek om een cadeau voor zichzelf of een ander aan te schaffen. “Wij zijn helaas wat minder voor het dagelijkse”, stelt hij. Consumenten gaan daarvoor volgens hem eerder naar een winkel als HEMA.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!