Consument betaalt fors meer voor zuivel

Consument betaalt fors meer voor zuivel

De winkelprijzen van voedingsmiddelen in Nederland lagen vorige maand 3,3 procent hoger dan in juli vorig jaar. Vooral zuivelproducten zijn fors in prijs gestegen, blijkt uit cijfers van CBS.

De prijzen van zuivelproducten lagen in juli bijna tien procent hoger dan een jaar geleden. Dat is de grootste prijsstijging van die productgroep in tien jaar tijd. Ook vlees en vis zijn met bijna zes procent stijging flink duurder geworden. De prijsstijging van groente en fruit bleef met 1,3 procent beperkt.

De prijsstijging van zuivelproducten is onder meer een gevolg van gestegen producentenprijzen. De groei behoort tot de hoogste in de eurozone. Wel behoren Nederlandse supermarkten nog altijd tot de goedkoopste van Europa, zegt algemeen directeur René Roorda van CBL in De Telegraaf.


 

Reacties 1


Reinder Koornstra 21 aug, 16:35

Weer framing van het CBL. De producenten in deze sector werken internationaal, dus als die prijzen omhoog gaan, gaan ze ook in het buitenland omhoog. Wel speelt al jaren in supermarktland het gevoel dat ze te goedkoop zijn. Alleen was de markt er niet naar om daarop in te spelen. Nu, blijkbaar, onze economie weer uit het dal is, durven ze de prijzen wel aan te passen. TJa, nou even wachten wat LIDL en ALDI met dat gegeven doen!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!