Algemeen directeur Rob Heesen stapt per direct op bij winkelketen Blokker. Zijn functie wordt overgenomen door Casper Meijer, die tevens ceo van Blokker Holding blijft.

Heesen zegt zijn beslissing ‘vanuit bedrijfsbelang’ te hebben genomen. De aanleiding is de in mei aangekondigde strategiewijziging, waarbij Blokker Holding zich volledig focust op Blokker en de overige ketens – behalve Marskramer – van de hand doet. Onder Heesen is inmiddels meer dan twee derde van de eigen winkels omgebouwd naar de Nieuwste Blokker-formule.

De organisatie is onder leiding van Heesen ‘in hoog tempo gemoderniseerd’, stelt Meijer. “Als we de prestaties van de Nieuwste Blokker-winkels en de online activiteiten isoleren, zien we een sterke en kansrijke winkelformule die op waardering kan rekenen van klanten.” Heesen blijft wel beschikbaar voor het concern. Hij begon in oktober 2015 als algemeen directeur van Blokker. Eerder bekleedde hij directiefuncties bij HEMA en Super de Boer.

De ‘ontvlechting van Blokker Holding’ en het verkoopproces van de winkelformules verlopen volgens het retailconcern volgens plan. Tot nu toe werd alleen Leen Bakker verkocht, aan Kwantum-eigenaar Gilde Equity Management.

Als gevolg van de reorganisatie sluit Blokker zo’n honderd structureel verlieslatende winkels. De overblijvende vierhonderd zijn of worden naar de Nieuwste Blokker-formule omgebouwd. Marskramer gaat verder als franchiseformule, terwijl de honderd eigen winkels worden gesloten.