Walmart en Google werken samen in spraakbestellingen

Walmart en Google werken samen in spraakbestellingen

Consumenten kunnen vanaf september met hun stem bestellen via de Walmart-app. De retailer werkt daarvoor samen met Google.

Klanten kunnen hun Walmart-account koppelen aan Google Assistent en zegt op die manier honderdduizenden producten beschikbaar te maken voor stembestellingen. De functie wordt ook gekoppeld aan Walmarts Easy Reorder-toepassing, waardoor gebruikers een winkelmandje van herhaalaankopen kunnen samenstellen. Functies die volgend jaar worden toegevoegd zijn onder meer het per stembesturing kiezen van een locatie voor ophalen in de winkel.

Google kan door de samenwerking gepersonaliseerde aanbiedingen doen, zegt head of e-commerce Marc Lore van Walmart tegen Bloomberg. “We hebben de aankoophistorie van 140 miljoen Amerikanen die naar fysieke winkels gaan.” 

De samenwerking lijkt een volgende stap van Walmart in de strijd met Amazon, dat met zijn Echo een vergelijkbare dienst heeft. Meer dan 35 miljoen Amerikanen praten dit jaar tenminste eens per maand tegen een slimme speaker, volgens onderzoek van EMarketer. 71 procent daarvan gebruikt Echo, terwijl de Google Home-speaker blijft steken op 24 procent.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!