Van de Schoor stapt uit Miss Etam

Rens van de Schoor heeft zijn belang in modeconcern FNG verkocht. De nieuwe eigenaar is ‘een schimmige Zeeuwse bedrijfsadviseur’, meldt RTL Z.

Van de Schoor trok zich in juli al terug als directeur, maar zou wel aandeelhouder blijven. Over waarom hij dat nu toch niet doet, zegt hij dat ‘de klus geklaard’ is. “Ik wilde Miss Etam doorstarten en naar de beurs brengen en ervoor zorgen dat het bedrijf weer ergens anders werd ondergebracht”, aldus Van de Schoor. Na de fusie tussen R&S Retail en FNG is dat volgens hem afgerond en vindt hij het ‘tijd voor iets anders’.

De verkochte aandelen zijn goed voor een beurswaarde van elf miljoen euro. Tegen welke prijs en voorwaarden ze zijn verkocht, wil Van de Schoor niet zeggen. Ook de nieuwe eigenaar reageert niet op vragen. 

R&S Retail realiseerde in 2015 onder leiding van Rens van de Schoor een doorstart voor Miss Etam. Na het faillissement van Macintosh werd ook Brantano overgenomen, terwijl door de fusie met het Belgische FNG ook Claudia Sträter en Steps bij het door Van de Schoor geleide bedrijf kwamen. FNG was eind 2016 goed voor 524 winkels met een gezamenlijke omzet van 460 miljoen euro.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!