Dynamo Retail Group koopt Twentse fietsketen

Dynamo Retail Group koopt Twentse fietsketen

Dynamo Retail Group neemt de franchiseformule Fietscity over. De in Enschede gevestigde formule telt momenteel elf vestigingen, die zich met name in het oosten van het land bevinden.

Fietscity is ontstaan als samenwerkingsverband tussenTwentse fietsretailers. De groei van de formule zou zijn vertraagd door het aangepaste distributiemodel van veel belangrijke leveranciers. Dynamo Retail Group heeft zich naar eigen zeggen juist sterk ontwikkeld op het gebied van distributie. Fietscity is volgens eigenaar Wim Landewé door de introductie van category management ‘rechts ingehaald’ door zijn nieuwe eigenaar. 

Landewé heeft gemengde gevoelens bij de overname. “We zijn oprecht blij onze franchisenemers een gezonde toekomst te kunnen bieden, maar evenzo teleurgesteld afscheid te moeten nemen van onze organisatie.”

Dynamo Retail Group bedient momenteel achthonderd winkels in Nederland, België en Duitsland. De fietsketen is al actief met de formules Bike Totaal, Profile de Fietsspecialist, Fietswereld en Dynamo Retail Service. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!