'Er moet een hoop gebeuren bij McGregor en Gaastra'

'Er moet een hoop gebeuren bij McGregor en Gaastra'

McGregor en Gaastra hebben een tik gekregen door twee faillissementen in ruim een jaar tijd. “Maar het blijven sterke namen. Je doet er heel lang over om zoiets op te bouwen”, zegt nieuwe eigenaar Rens van de Schoor tegen Het Financieele Dagblad. “Ik denk oprecht dat deze merken mensen aanspreken, maar er moet wel een hoop gebeuren.”

Van de Schoor, die eerder een doorstart realiseerde voor Miss Etam en Promiss, mikt op een huurverlaging en de medewerking van afnemers van de groothandel. Of de huidige winkels openblijven en wat de gevolgen voor het personeel zijn, weet hij nog niet. “Pas als we met de verhuurders en afnemers hebben gesproken, kunnen we een blauwdruk maken voor het bedrijf.”

Van de Schoor was na het eerste faillissement van McGregor en Gaastra al geïnteresseerd in een overname, maar stuitte toen op de pandrechten van de toenmalige eigenaren. Omdat die bij het tweede faillissement geen bod meer zouden uitbrengen, heeft hij zichzelf ‘naar voren gefietst’.

Van de Schoor bracht Miss Etam en Promiss na een herstructurering onder bij FNG, waar bij onlangs afzwaaide als bestuurder. Ook deed hij zijn aandelen in het modebedrijf van de hand. Of hij McGregor en Gaastra ook weer doorverkoopt, weet hij nog niet. “Dit zijn wel hele mooie merken.”
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!