‘HEMA niet voor eind dit jaar verkocht’

‘HEMA niet voor eind dit jaar verkocht’

De voorgenomen verkoop van HEMA zal zeker enkele maanden in beslag nemen. Een ‘aantal partijen’ heeft zich gemeld als geïnteresseerde, zegt ceo Tjeerd Jegen tegen BNR.

Zowel een verkoop aan een ander retailbedrijf of een investeerder als een beursgang behoren volgens Jegen tot de mogelijkheden. Hoeveel en welke partijen interesse getoond hebben, wil hij niet zeggen. “De verwachting is dat het een goede groep bedrijven wordt waarmee we gesprekken gaan voeren”, zegt hij alleen.

Verschillende private equity-partijen hebben al interesse getoond in HEMA, meldt Quote op basis van insiders. Zo zouden Bain Capital en Blackstone Group ‘voorzichtige interesse’ hebben, terwijl ook CVC en Action-eigenaar 3i worden genoemd. De huidige eigenaar Lion Capital zou tussen de 1,2 en 1,4 miljard euro voor de winkelketen willen hebben.

Jegen zegt verder dat er na de verkoop geen winkels gesloten worden. “We openen dit jaar juist vijf winkels in Nederland, dat is voor het eerst sinds jaren.” Ook vallen er na een verkoop geen gedwongen ontslagen.

HEMA maakte donderdag bekend samen met Lion Capital de strategische opties te onderzoeken. De afgelopen maanden doken al meermaals geruchten op dat Lion Capital van HEMA af wilde. Ondanks het verlies van ruim 29 miljoen euro dat de retailer in het tweede kwartaal leed, is HEMA naar eigen zeggen ‘goed gepositioneerd’ om ‘te profiteren van haar toekomstige groeipotentieel, die ondersteund wordt door een sterke positie in de Benelux en succesvolle internationale groei daarbuiten’.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!