Van Uffelen koopt ook noordelijke kledingketen

Van Uffelen koopt ook noordelijke kledingketen

Mannenmodeketen Schomaker is overgenomen door de Van Uffelen Groep. Bij de deal zijn alle medewerkers en de tien winkels in het noorden van ons land betrokken, zo laten de twee partijen weten in het Dagblad van het Noorden.

Het is voor Van Uffelen niet de eerste deal van het jaar. Onlangs werden nog vier vestigingen van Piet Zoomers overgenomen. Vorig jaar maakte de modeketen al een doorstart met elf failliete filialen van HoutBrox, die werden overgenomen van Berden.

Van Uffelen telt na de overname 42 winkels, verspreid door het hele land. De winkels van Schomaker bevinden zich in Drenthe en Groningen. Een deel van de winkels van Schomaker gaat straks ook damesmode verkopen, terwijl in zeker twee gevallen de naam wordt gewijzigd in Van Uffelen.

Eigenaar-directeur Pieter Cox spreekt van een belangrijke stap. Retailers moeten volgens hem kiezen tussen een niche of schaalgrootte. “Anders val je tussen wal en schip”, stelt hij.

Reacties

Zou best wat meer willen weten van dit kennelijk succesvolle bedrijf. Dus, redactie van RetailNews, verras ons met een achtergrond verhaal.

Geplaatst door Ton Bos op 3 oktober 2017 om 10:47

Laatste nieuws

RetailTrends