Jan Brouwer vertrekt bij Plus

Jan Brouwer vertrekt bij Plus

Plus neemt halverwege volgend jaar afscheid van ceo Jan Brouwer. Dat heeft hij volgens Distrifood zelf bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst met ondernemers.

Het vertrek van Brouwer zou conform de afspraak zijn die hij eerder al met de supermarktketen had gemaakt. Plus zou inmiddels op zoek zijn naar een opvolger. De retailer laat weten dat ‘het schip op koers ligt’ en dit ‘een mooi moment is om het stokje over te dragen’.

Jan Brouwer staat sinds 2014 aan het hoofd van Plus, waar hij Jan Ferwerda opvolgde. Onder zijn leiding werden verschillende nieuwe winkelconcepten gelanceerd en is het gestart met sameday-delivery. Eerder stond hij aan het hoofd van Super de Boer en bekleedde hij directiefuncties bij C1000.

Plus zou vooral nog iets kunnen verbeteren aan zijn prijsimago, zegt Brouwer in het oktobernummer van RetailTrends. “De consument zegt tegen ons: jullie scoren op alle vlakken heel goed, maar het mag ook wel iets goedkoper.” Daartoe werkt de retailer onder meer aan zijn aanbiedingenbeleid en prijsverlagingen in bepaalde artikelgroepen. In dertig winkels in ‘sterk competitieve marktgebieden’ claimt Plus de laagste prijs op groenten en brood.

Lees het hele interview met Jan Brouwer in de digitale oktobereditie van RetailTrends.
 

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends