Nudie Jeans opent winkel in Amsterdam

Nudie Jeans opent winkel in Amsterdam

Nudie Jeans opent volgende week een winkel in de Amsterdamse Negen Straatjes. Het betekent de eerste winkel van het Zweedse jeanslabel in ons land.

Nederland was de eerste grote exportmarkt voor Nudie Jeans, zegt medeoprichter Joakim Levin. Dat maakt het volgens hem ‘extra bijzonder’ om een winkel in de Nederlandse hoofdstad te openen. “Amsterdam is natuurlijk Europa’s denimhoofdstad”, stelt hij bovendien. Nudie was naar eigen zeggen al langer op zoek naar een locatie in Amsterdam, maar wilde niet naar een grote winkelstraat. De vestiging in de Hartenstraat telt 125 vierkante meter, waar tevens een showroom voor retailers in de Benelux komt. 

Net als in zijn andere winkels krijgt de winkel in Amsterdam een ‘repair station’, waar klanten spijkerbroeken kunnen laten repareren. Daarnaast is er een afdeling met tweedehands jeans, waar klanten hun broeken kunnen inleveren. Jeans die echt versleten zijn worden door Nudie ingenomen om te recyclen. 

Nudie Jeans profileert zich als een duurzaam denimmerk en richt zich zowel op het verbeteren van arbeidsomstandigheden in de fabrieken als milieuvriendelijke productie. Het label heeft buiten zijn thuismarkt al winkels in Londen, Oslo, Berlijn, München. Barcelona en Zürich. Buiten Europa heeft Nudie Jeans vestigingen in onder meer New York, Sydney en Bangkok. 

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends