Deze tien startups trekken de aandacht van Media Markt

Deze tien startups trekken de aandacht van Media Markt

MediaMarktSaturn riep afgelopen zomer de Retailtech Hub in het leven. Samen met het Plug and Play Tech Center uit Silicon Valley werd zijn bestaande startupaccelerator uitgebreid naar een open platform, waar ook andere retailbedrijven voor zijn uitgenodigd. De focus van het programma ligt op techstartups die door de gehele waardeketen van elektronicaretail heen actief zijn.

De afgelopen maanden hebben meer dan honderd, overwegend Duitse starters zich voor het nieuwe startupprogramma van MediaMarktSaturn gemeld. Tien initiatieven hebben de eerste schifting overleeft en gaan de komende drie maanden samen met het elektronicaconcern pilotproject implementeren. Dit zijn ze.

Combyne
Direct het eerste bewijs dat Media Markt voor het startupprogramma verder kijkt dan zijn eigen industrie. Combyne is een app waarmee je kleding van webwinkels kunt mixen en matchen met items uit je eigen kledingkast. De samengestelde outfit kan vervolgens op feedback rekenen van de community. De voordelen voor retailers zijn dat ze dieper inzicht krijgen in consumentengedrag en vroegtijdig lokale trends kunnen signaleren.


MishiPay
Mishipay is een diefstalbestendige oplossing die kassaloze winkels mogelijk maakt. Consumenten kunnen een label scannen, betalen en vervolgens de winkel verlaten zonder in de rij te hoeven staan. Diefstal wordt voorkomen door technologieën als RFID.


Neuro Flash
Een supercomputer die de wereld net zo irrationeel ziet als mensen, zo is Neuro Flash het beste te omschrijven. Deze aanpak stelt bedrijven in staat in te springen op onderbewuste meningen van consumenten. Bovendien schijnt het sneller en goedkoper te zijn dan traditioneel marktonderzoek.

Okiko
Okiko is een veilige betaalmethode voor kinderen en tieners. Door slimme filters te gebruiken in webwinkels, kan deze groep alleen producten kopen die voor hen geschikt zijn. Online retailers krijgen zo op een veilige en betrouwbare manier toegang tot een nieuwe klantengroep.

ParcelLab
Een slim, emotioneel en gepersonaliseerd verzendproces, dat is wat parcelLab belooft. Online retailers kunnen door gebruik te maken van parcelLab de klantervaring na het moment van afrekenen controleren en zo geen belangrijk touchpoint verliezen aan logistieke partners.


Rapitag
Rapitag heeft veel weg van Mishipay. De startup biedt een slim beveiligingsetiket voor producten, bijvoorbeeld van een modewinkel. De klant betaalt via een app bij een displayrek, waarna het label wordt ontgrendeld en hij de winkel kan verlaten zonder achter de rij bij de kassa aan te hoeven sluiten.

Store2be
Store2be is een online boekingsplatform voor marketingplekken en verkoopruimte binnen onder meer winkelcentra en winkels. Store2be vormt de link tussen huurders en verhuurders, om zo het huren van bijvoorbeeld shop-in-shops makkelijker te maken.

Streetspotr
Streetspotr laat zich omschrijven als een crowdsourcingplatform waar ‘gewone’ klanten feedback kunnen geven. Via de app kunnen ze zich bijvoorbeeld uitspreken over de beschikbaarheid van bepaalde producten of de implementatie van promotiecampagnes. Fabrikanten en retailers krijgen zo de mening van echte klanten en realtime informatie over de lokale situatie, zonder regelmatig inspecties uit te hoeven voeren.


Traxas Media
Traxas Media zorgt voor reclamecampagnes waarbij realtime analysetechnieken bij de kassa worden gecombineerd met digitale outdoorreclame. Bezoekers maken actief onderdeel uit van geanimeerde advertenties, die dynamisch worden aangepast met behulp van fysieke kenmerken en locatiegebaseerde gegevens. Reclame moet zo aantrekkelijker en effectiever worden.


Weview
De laatste startup is een platform voor videoreviews van producten, die veel weg heeft van het nieuwe initiatief van Kijkshop. Iedereen kan geld verdienen door producten te recenseren, die direct zijn aan te schaffen bij een van de honderdduizend partnershops.

 

Reacties 1


Theo van Lamoen 26 okt, 13:23

vernieuwing in de markt

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles van RetailTrends voor slechts € 10,- (eerste maand).

Word member Of log in