'Koper voor merkrechten McGregor of Gaastra'

Rens van de Schoor staat op het punt een van de Doniger-merken door te verkopen aan een nieuwe eigenaar. Verder wordt geprobeerd Adam onder te brengen bij een herenmodezaak, zegt de mode-ondernemer in Het Financieele Dagblad.

Of de niet nader genoemde partij geïnteresseerd is in McGregor of Gaastra, wil Van de Schoor niet zeggen. Direct nadat hij eind vorige maand een doorstart voor het modeconcern realiseerde, werd hij naar eigen zeggen benaderd door verschillende partijen die delen wilden overnemen. Met een daarvan is hij nu dicht bij een akkoord. Verder worden de internationale winkels, die niet onder het faillissement vallen, gerund door herstructureringsondernemer Martijn Rozenboom. 

Van de Schoor zegt er na twee weken achter te zijn gekomen dat de doorstart van McGregor en Gaastra een ‘heilloze casus’ zou worden. Zo was de financiële administratie gebrekkig en stuurden steeds meer winkeliers de wintercollectie terug. Ook verschillende leveranciers wilden geen zaken meer doen. “Sommige hebben in het eerste faillissement al zo’n pijn moeten lijden, dat zij zeggen: wij zijn klaar met dit bedrijf”, aldus Van de Schoor.

McGregor en Gaastra gingen in september failliet, nadat zij een jaar eerder nog een doorstart maakte onder hun voormalige eigenaars. Van de Schoor wil niet zeggen wie zijn financiers waren, maar de voormalige McGregor-aandeelhouders zitten daar volgens hem ‘absoluut niet bij’. 
 

Reacties 1


Pier Gaastra 9 aug, 11:06

Ik hoop dat de merknaam blijft bestaan. maar dan wel binnen een gezond bedrijf.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!