Plus neemt afscheid van 'spooksupermarkt'

Plus heeft het huurcontract van zijn vestiging in Soesterberg opgezegd. De supermarktketen maakt eind oktober 2018 plaats voor een nieuwe huurder.

De winkel in Soesterberg gaat sinds twee jaar terug door het leven als ‘spooksupermarkt’, nadat Plus iets verderop een nieuwe winkel houdt geopend. Pandeigenaar Putman beschuldigde Plus ervan de winkel met een minimale voorraad open te houden om de komst van een andere supermarkt te weren. 

De verhuurder spande een rechtszaak aan tegen Plus, maar de retailer werd in het gelijk gesteld. De rechter oordeelde op basis van de door Plus overgelegde foto's dat er wel degelijk sprake is van een supermarkt met gevulde schappen met diverse producten. De vestiging mocht als het gevolg van de uitspraak openblijven onder de naam 'Supermarkt Soesterberg'. 

De pandeigenaar is inmiddels een zoektocht gestart naar een nieuwe supermarkt voor het pand aan de Rademakerstraat. De focus ligt daarbij op discounters, zegt Jörgen Putman tegenover de Soester Courant. “We gaan nu in gesprek met potentiële huurders.”

RetailTrends