'Personeel AH Online in actie tegen arbeidsomstandigheden'

'Personeel AH Online in actie tegen arbeidsomstandigheden'

Zeker veertienhonderd werknemers in de distributiecentra van de webwinkel van Albert Heijn uiten in een petitie hun onvrede over de werkomstandigheden. Er zou sprake zijn van een ‘extreem hoge werkdruk’ en toeslagen die niet worden uitgekeerd, schrijft De Financiële Telegraaf.

De problemen zouden zijn ontdekt door een inventarisatie van vakbond FNV. Daaruit bleek ook dat werknemers in verkeerde loonschalen worden ingedeeld en dat het opnemen van vakantiedagen een probleem is. Verder voelen met name Oost-Europese uitzendkrachten zich onder druk gezet. Zo zou in hun contract staan dat kritiek op de gang van zaken een boete van vijfduizend euro oplevert.

In de petitie eisen de werknemers onder meer dat de toeslagen alsnog worden uitbetaald en dat de supermarkt-cao wordt nageleefd. In totaal is AH Online goed voor drieduizend medewerkers, verdeeld over vier distributiecentra.

Albert Heijn laat weten zich niet in het geschetste beeld te herkennen. De retailer zegt zich aan alle cao-afspraken te houden en ‘heldere richtlijnen’ te hebben wat betreft pauzes en ziekmeldingen. “Onze medewerkers kunnen altijd bij ons terecht om hun zorgen te bespreken”, aldus een woordvoerder.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends