'Amazon Go bijna klaar voor de start'

'Amazon Go bijna klaar voor de start'

Amazon bereidt zich voor op een uitrol van zijn kassaloze supermarkten. De winkel in Seattle is het afgelopen jaar uitvoerig getest door medewerkers en is bijna klaar om open te gaan voor het grote publiek, schrijft persbureau Bloomberg.

Klanten moeten bij Amazon Go een app gebruiken om de winkel binnen te gaan, waarna ze de boodschappen kunnen pakken die ze willen en ze de winkel weer kunnen verlaten. Het concept is onlangs onder meer met succes getest door drie medewerkers van Amazon met een geel kostuum van Pikachu, om te kijken of de sensors en technologie in de winkel hen herkende.

Amazon heeft volgens een bron nog wel moeite met het automatisch afrekenen bij grote groepen, zoals families met kinderen. Technici onderzoeken bijvoorbeeld hoe de sensoren een situatie kunnen herkennen waarbij een item bij het verlaten van de winkel al wordt opgegeten. Ook moet de technologie nog leren de juiste persoon af te laten rekenen als een koppel samen winkelt.

Amazon zou inmiddels op zoek zijn naar bouwmanagers en marketeers voor het supermarktconcept, wat erop kan duiden dat een uitrol aanstaande is. Het is nog onduidelijk wat de ambities met Amazon Go op korte termijn zijn.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends