Omslagpunt bereikt: mobiel afrekenen het populairst

Omslagpunt bereikt: mobiel afrekenen het populairst

Wereldwijd wordt meer dan de helft van de online aankopen afgerekend met een mobiel device. Het is voor het eerst dat het marktaandeel van mobiel groter is dan van de desktop, zo blijkt uit cijfers van betaalprovider Adyen.

Het omslagpunt zat er volgens Adyen al een tijdje aan te komen. De afgelopen jaren is mobiel afrekenen hard in populariteit gegroeid. In januari 2016 werd nog 34 procent van de e-commercetransacties met een telefoon of tablet afgerekend. Een jaar later was dat percentage al gegroeid tot 43 procent. Inmiddels wordt 52 procent van de online aankopen met mobiele apparaten afgerekend.

Tablets worden het vaakst gebruikt bij het doen van grote aankopen. Zo ligt de gemiddelde aankoopprijs via een iPad 69 procent hoger dan via een iPhone. De iPhone wordt van alle apparaten wel het vaakst gebruikt om te betalen.

De groeiende populariteit van mobiel betalen heeft gevolgen voor online retailers, stelt cco Roelant Prins van Adyen. Mobiele transacties worden bijvoorbeeld negen procent vaker afgebroken dan betalingen via de desktop. Hij raadt retailers aan hun betaalmodule te optimaliseren, door bijvoorbeeld betaalgegevens te onthouden en betalingen met één klik mogelijk te maken. “Doen ze dat niet, dan lopen ze het risico te verliezen van concurrenten”, aldus Prins.

Reacties