Ook Breda en Almere winnen ‘beste binnenstad’-prijzen

Breda heeft de tweejaarlijkse Beste Binnenstad Award gewonnen in de categorie ‘grote steden’. Almere won de titel voor middelgrote plaatsen, zo heeft Platform Binnenstadsmanagement donderdag bekendgemaakt.

De vakjury is vooral enthousiast over de veelzijdigheid van de Bredase binnenstad, zowel op het gebied van functies als op het gebied van mobiliteit. Zo kan de stad makkelijk bezocht worden met zowel met de auto, de fiets, het openbaar vervoer als de boot. Ook is de jury te spreken over de ‘beleving’ in de binnenstad, mede dankzij initiatieven op het gebied van digitalisering. Als voorbeelden worden de city-app, het vele gebruik van QR-codes en de digitale tour door de binnenstad genoemd. 

Almere heeft zich volgens de jury ontwikkeld tot een ‘bruisend winkel-, verblijf- en woonmilieu’. Zo is er een gezamenlijke evenementenprogrammering opgezet en een klantenkaart voor de stad geïntroduceerd. Breda en Almere mogen zich door de uitverkiezing ‘beste binnenstad 2017-2019 noemen’ en volgen daarmee Rotterdam en Gouda op. De tweede plaats voor grote steden ging naar Arnhem, onder de middelgrote plaatsen was het zilver voor Hoofddorp.

Uit de Retail Ranking van vastgoedadviseur JLL kwam vorige week Utrecht uit de bus als beste Nederlandse binnenstad. Almere, Breda en Arnhem kwamen daarbij niet in de top tien voor. JLL hanteerde naar eigen zeggen een ‘objectieve meetmethode’, waarbij op basis van acht thema’s met 33 variabelen een score op de schaal van honderd procent werd bepaald.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!