Van Eerd: 'Wie zegt dat overname Emté niet doorgaat?'

Van Eerd: 'Wie zegt dat overname Emté niet doorgaat?'

Jumbo heeft de hoop op de overname van Emté nog niet opgegeven. “Ik wil Emté heel graag hebben en heb er veel geld voor geboden”, zegt topman Frits van Eerd tegenover het Algemeen Dagblad.

Jumbo deed in juli een bod op Emté, maar dat werd door moederbedrijf Sligro afgewezen. Samen met Coop zou Jumbo concern zo’n driehonderd miljoen euro over hebben voor de supermarktketen. Sligro stelde de ‘agressieve toenadering’ niet op prijs, maar volgens Van Eerd was daar geen sprake van. “Ik probeer ze echt geen hak te zetten.”

Jumbo liet eerder nog weten dat de overname van Emté ‘geen halszaak’ is en hooguit een paar procent extra marktaandeel oplevert. Groei door de overname van een andere supermarktketen is volgens Van Eerd ook een optie. Uiteindelijk verwacht hij Albert Heijn voorbij te groeien. “We hoeven niet de grootste te zijn, maar het gaat wel gebeuren als wij zo doorgaan.”

Naast eigen land heeft Jumbo groeiplannen over de grens. Zo zijn er serieuze plannen om supermarkten in België te openen en mikt zusterformule La Place op uitbreiding in de Verenigde Staten.   
 

Reacties 1


Seb Seb 27 nov, 17:13

Een dergelijke uitspraak zou je als CEO niet doen als je niet aan tafel zat met Sligro. Kans is dus aanzienlijk dat we snel nieuws horen over deze aanstaande overname.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!