Ontwerp voor Decathlon in Utrecht afgeschoten

Ontwerp voor Decathlon in Utrecht afgeschoten

De welstandscommissie in Utrecht is niet te spreken over het ontwerp voor het voormalige C&A-pand in de binnenstad. Er wordt volgens de leden te veel glas gebruikt in de tekening, schrijft het Algemeen Dagblad.

Het pand op de hoek van Vredenburg en de St. Jacobsstraat wordt volgend jaar verbouwd voor Decathlon, dat de kelder, begane grond en eerste verdieping gaat huren. Op de bovenste etages komen kantoren. Modeketen Van Uffelen, dat nu in de kelder is gevestigd, verhuist naar Leidsche Rijn.

Het ontwerp is in handen van Sum+ Architecten, dat het gebouw volgens architect Tymon Ros ‘klaar wil maken voor de toekomst’. Zo moet er een hoge glazen pui komen aan beide zijden van de gevels, waarbij die aan de kant van Vredenburg gedeeltelijk tot de bovenste verdieping wordt doorgetrokken. De originele stenen blijven zichtbaar boven de glazen wanden.

Het architectenbureau zegt bewust voor een glazen pui te hebben gekozen, om aan te sluiten bij panden in de omgeving. Zo voeren panden van de Bijenkorf en WE overwegend glazen gevels. De welstandscommissie wil echter dat de architect meer oog heeft voor de historie van het pand en minder gebruikmaakt van glas.  Het plan wordt nu aangepast aan de wensen van de commissie.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!