'Verkoop HEMA kan nog maanden duren'

'Verkoop HEMA kan nog maanden duren'

Het kan nog tot halverwege volgend jaar duren tot er meer bekend wordt over de verkoop van HEMA. Dat zegt ceo Tjeerd Jegen tegenover De Tijd.

HEMA staat sinds september in de verkoop. Eerder had Jegen het over ‘zeker enkele maanden’ die het verkoopproces in beslag zou nemen. Naast een verkoop aan een branchegenoot of investeerder zou ook een beursgang tot de opties behoren.

HEMA wil nog zo’n tien nieuwe winkels openen in België, zegt Jegen verder. Dat zullen met name vestigingen op luchthavens en stations zijn. Momenteel heeft de retailer al honderd winkels bij onze zuiderburen. HEMA zegt zich te focussen op de Benelux, Duitsland en Frankrijk, maar ook te kijken naar Azië en het Midden-Oosten. “Maar dat is voor de middellange termijn, wanneer er duidelijkheid is over onze eigenaars”, aldus de ceo.

De komende twee tot drie jaar wil HEMA uitbreiden van de huidige elf naar zeventig tot honderd winkels in Duitsland, zei countrymanager Beatrice Schnell onlangs al. Verder staan voor Spanje de komende jaren 150 winkels op de planning en ziet de winkelketen ‘grote groeikansen’ in het Verenigd Koninkrijk.
 

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends