Starbucks opent grootste vestiging ter wereld

Starbucks opent grootste vestiging ter wereld

Starbucks heeft in Shanghai een tweede vestiging van zijn Reserve Roastery-concept geopend. De nieuwe winkel is twee keer zo groot als de locatie in Seattle en daarmee het grootste Starbucks-filiaal ter wereld.

De nieuwe vestiging telt 2800 vierkante meter en biedt plaats aan zo’n twaalfhonderd bezoekers. Er is onder meer een 27 meter lange koffiebar, de langste van Starbucks wereldwijd. Verder is het de eerste met een ‘in-store augmented reality experience’, waarbij bezoekers met een bijbehorende app elementen in de winkel kunnen scannen voor meer informatie.

Starbucks laat verder weten de komende vijf jaar twintig miljoen dollar te steken aan goede doelen in China. Daarmee, en met de opening van de Reserve Roastery, getuigt de koffieformule naar eigen zeggen de ‘enorme toekomstmogelijkheden’ die het ziet in China. De retailer liet eerder al weten te verwachten dat het land op termijn de Verenigde Staten voorbij groeit als zijn grootste markt. 

In totaal heeft Starbucks al drieduizend vestigingen in China, waarvan zeshonderd in Shanghai. De koffieketen opent naar eigen zeggen iedere vijftien uur een vestiging in het land. Binnen vier jaar verwacht de retailer op vijfduizend winkels in China te staan.

Bekijk foto's van de nieuwe Reserve Roastery in Shanghai op RetailTrends.
 

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends