'Jumbo heeft eerste Belgische locatie in beeld'

'Jumbo heeft eerste Belgische locatie in beeld'

Jumbo wil zijn eerste Belgische winkel openen in Bree. Burgemeester Liesbeth Van der Auwera van die gemeente bevestigt de interesse van de supermarktketen tegenover persbureau Belga.

Jumbo is een van de gegadigden voor een pand in een nieuw te bouwen winkelcentrum in de plaats vlak over de grens bij Weert. “Er zijn gesprekken geweest tussen de projectontwikkelaar en Jumbo”, aldus de burgemeester. Voor wanneer de opening gepland staat, is nog niet duidelijk. De retailer wil de plannen zelf nog niet bevestigen. 

Jumbo liet eerder al doorschemeren op termijn in België te willen openen. Topman Frits van Eerd zei vorige maand nog dat daarbij zowel wordt gekeken naar overnames als het openen van eigen winkels. Voor dit of volgend jaar zouden nog geen Belgische supermarkten op de planning staan.

De Veghelse keten zou met de stap naar België het voorbeeld volgen van Albert Heijn, dat al sinds 2011 bij onze zuiderburen actief is en er momenteel 37 supermarkten telt. Ook in Nederland wil Jumbo nog verder groeien, mogelijk via een overname.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!