Eerste winkel aan de slag met Tikkie

Eerste winkel aan de slag met Tikkie

Klanten van Munch Fit Food To Go in Amsterdam kunnen voortaan afrekenen zonder langs een kassa te gaan. Consumenten kunnen met behulp van betaalapp Tikkie afrekenen via iDEAL.

ABN Amro heeft met Munch Fit Food To Go een ‘grab & go’ schap gecreëerd. Klanten kunnen producten die daar liggen scannen via een QR-app of hun camera, waarna automatisch de iDEAL-betaalpagina opent binnen de Tikkie-omgeving. Consumenten hoeven de Tikkie-app daarvoor zelf geïnstalleerd te hebben.

"We vinden het belangrijk dat al onze klanten makkelijker kunnen betalen en dat wij ons in de winkel meer kunnen richten op de shopbeleving”, reageert eigenaar Yorieke Eskes van het foodconcept. Tikkie heeft volgens haar ‘een sterk trackrecord’ qua gebruikersaantallen en snelle betalingen. Ongeveer 1,4 miljoen Nederlanders maken al gebruik van de app, die tot nu toe voor particuliere betaalverzoeken werd gebruikt. De vraag van retailers en horeca om gebruik te maken van Tikkie neemt naar eigen zeggen toe.

De proef maakt onderdeel uit van het project Shopping Street Innovation Lab in de Amsterdamse Beethovenstraat. Daarbij worden in de winkelstraat verschillende retailinnovaties getest. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!