Casa in hoog tempo internationaal online

Casa in hoog tempo internationaal online

Interieurwinkelketen Casa heeft zijn click & collect-webshop gelanceerd in Italië. Daarmee is de voormalige Blokker Holding-keten binnen een jaar tijd in zeven landen online gestart.

Casa valt sinds vorig jaar niet meer onder Blokker Holding, maar is via een stichting nog wel eigendom van de familie Blokker. De retailer startte afgelopen voorjaar met een webwinkel in België, Frankrijk en Luxemburg. Enkele weken geleden volgden Spanje, Portugal en Zwitserland. Met de toevoeging van Italië stelt Casa dat de uitrol ‘ook in de zuiderse landen een succes is’.

Klanten kunnen in de zeven landen een online bestelling plaatsen en die vervolgens ophalen in de winkel. Het betekent volgens Casa een stap in de richting van een volledige webshop. Dankzij de bouw van het nieuwe distributiecentrum, dat nog dit jaar volledig operationeel moet zijn, zegt de retailer zich bij zijn e-commercestrategie te verzekeren van ‘de meest efficiënte logistieke ondersteuning’. 

Deze stappen passen in de begin dit jaar aangekondigde strategie ‘Casa 20.20’. De winkelketen lijdt al twee jaar enkele miljoenen verlies en heeft te maken met dalende omzetten. Naast de online activiteiten zijn dit jaar enkele tientallen winkels vernieuwd. Casa telt ruim vijfhonderd winkels verspreid over acht landen.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!