Jumbo Foodmarkt mag toch naar Naaldwijk

De gemeenteraad van Westland heeft ingestemd met een aangepast plan voor bouwproject De Rentmeester. Daardoor mag voormalig AH-ondernemer Edward Koornneef toch een Jumbo Foodmarkt openen in Naaldwijk, meldt Het Hele Westland.

Het is voor de tweede keer dat de gemeenteraad het plan heeft aangenomen. Daartegen kwam echter verzet van het naastgelegen winkelcentrum De Tuinen en enkele winkeliers en omwonenden. Zij stelden dat er geen behoefte was aan een nieuwe supermarkt en dat die anders eventueel ingevuld zou kunnen worden binnen het bestaande winkelcentrum. De Raad van State ging mee in die bezwaren en zette in mei een streep door het plan.

Naar aanleiding van de uitspraak heeft het Westlandse college de plannen aangepast. Daarvoor zijn verschillende onderzoeken gedaan, onder meer naar koopstromen en behoeften. Daarmee moet er nu een ‘deugdelijke onderbouwing’ voor het plan liggen, die volgens de Raad van State eerder ontbrak. 

Jumbo heeft momenteel al Foodmarkten in Amsterdam, Breda en Veghel en hoopt volgend jaar een vestiging te openen in Tilburg. Uiteindelijk wil de retailer in iedere provincie een filiaal van het versconcept hebben.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!