Payments: De week in vier opvallende betaalberichten

Payments: De week in vier opvallende betaalberichten

Gepeperde meningen, rake observaties, niet te missen innovaties, opvallende onderzoeken. RetailTrends tipt wekelijks uitingen op de sociale kanalen, buitenlandse nieuwssites en andere media die een beeld geven van wat zich zoal buiten onze landsgrenzen heeft afgespeeld. Vandaag: de week in vijf opvallende betaalberichten.

Mobiel betalen
De adoptie van mobiel betalen verloopt bepaald niet razendsnel, zowel door retailers als consumenten. Dat heeft zowel te maken met veiligheidsrisico's als met het gebrek aan een duidelijke nummer één technologie op dit vlak. Toch komen mobiele betalingen langzaam maar zeker op gang en wordt in 2019 verwacht dat die goed zullen zijn voor één biljard euro aan transacties wereldwijd. Waar moet je als retailer op letten als je met deze technologie aan de slag wilt?

Lees verder bij Mobile Business Insights > http://bit.ly/2BksM9r

Betalen met handschoenen
Visa begint er zo langzamerhand een gewoonte van de te maken om tijdens de Olympische Spelen een nieuwe, innovatieve betaalmethode te introduceren. Eerder deed het dat bijvoorbeeld met een ring. Tijdens de komende Olympische Winterspelen kunnen we betalingen met handschoenen tegemoetzien. Met de vorst die in Pyeongchang te verwachten is, is het wel zo lekker om die aan te kunnen houden als je iets wilt afrekenen, zo is de gedachte.

Lees verder bij Business Wire > http://bit.ly/2Cjjfgs

Naar de beurs?
Eigenlijk past dit bericht niet helemaal in deze rubriek, want Adyen is natuurlijk een Nederlands bedrijf. Met met hoofdkantoren in onder meer Singapore en Shanghai en wereldwijde activiteiten, kunnen we de fintech rustig een internationale speler noemen. Een internationale speler die mogelijk komend jaar al een beursgang overweegt. Het betaalbedrijf verwacht dit jaar de omzetgrens van één miljard euro te doorbreken.

Lees verder bij Bloomberg > https://bloom.bg/2zd3UOZ

'Gebruik geen creditcards'
Van verkoper bij Your Business Software, de eerste softwareretailer in de Verenigde Staten, werkte Mark Cuban zich op tot miljardair. Zijn geheim? Betaal nooit iets met creditcards. Iedereen die dat wel doet, roept hij op er direct mee te stoppen. Het is wat hem betreft de slechtste manier om geld uit te geven dat je niet hebt die je maar kunt bedenken.

Lees verder bij CNBC > http://cnb.cx/2kroO4a

RetailTrends besteedt deze week aandacht aan hoe nieuwe trends in betalen retail veranderen. In het decembernummer van RetailTrends verkennen we binnen het thema Payments onder meer hoe King Cash van zijn troon valt, stellen we Innopay zes vragen over het einde van de pinpas en onderzoeken we wat betaaldata van consumenten kan opleveren. Klik hier om het magazine digitaal te lezen. Nog geen member? Klik hier.

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles van RetailTrends voor slechts € 10,- (eerste maand).

Word member Of log in

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!