Hudson’s Bay ontkent mogelijk vertrek uit Nederland

Hudson’s Bay is niet van plan zijn Europese retailactiviteiten te staken. Het warenhuisconcern neemt alleen het bod op de warenhuizen van Galeria Kaufhof in overweging, zegt een woordvoerder tegenover de Volkskrant.

Signa, de eigenaar van de Duitse warenhuisketen Karstadt, bracht onlangs een bod van drie miljard euro uit op Galeria Kaufhof. Uit ‘verplichtingen jegens de aandeelhouders’ wordt dat bod nu bekeken, legt een woordvoerder uit. “Dat betekent dus niet dat HBC overweegt zijn Europese activiteiten te staken.” Ook volgens de Nederlandse inkoopdirecteur Edo Beukema is er geen sprake van een terugtrekkende beweging uit Europa.

De activistische aandeelhouder Jonathan Litt schrijft in een brief dat Hudson’s Bay overweegt zich terug te trekken uit Europa. Hij dringt daar al langer op aan, omdat het Canadese concern zich volgens hem moet focussen op de verzilvering van zijn vastgoedportfolio. 

Signa zou alleen geïnteresseerd zijn in de overname van vastgoed. In Nederland bezit Hudson’s Bay geen panden, maar huurt het die. De warenhuisketen heeft inmiddels tien winkels in ons land en opent er volgend jaar nog eens vijf. Hudson’s Bay zei eerder al juist te willen blijven investeren in Europa.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!