RetailTrends.nl richt zich op voor de retail relevante achtergronden met onder meer tips, video's, fotoreportages, columns, expertartikelen en whitepapers. RetailNews zet de vijf meest gelezen artikelen van afgelopen week op een rij.

Retailjaar 2017: De Markthal-malaise houdt aan
Wat gebeurde er afgelopen jaar in retailland? RetailTrends blikt terug op 2017, aan de hand van acht hoofdpunten. Een daarvan is de Rotterdamse Markthal, dat een bron van conflicten en discussie blijft.

De mooiste kerstetalages van 2017
De kerstperiode is voor winkeliers een uitgelezen mogelijkheid om flink uit te pakken, ook met hun etalage. Vooral warenhuizen staan bekend om hun creatieve ontwerpen. In steden als Parijs, New York en Londen, maar ook de Bijenkorf maakt er ieder jaar weer een kunstwerk van.

Zo winkel je kassaloos bij AH to go
AH to go had al aangekondigd wel wat te zien in kassaloze winkels en is er zelfs wat eerder mee aan de slag gegaan dan gepland. Met de innovatie 'tap to go' kunnen klanten elektronische schapkaarten scannen, waarna de betaling automatisch verloopt. De techniek is vooralsnog alleen beschikbaar in de winkel op het hoofdkantoor in Zaandam, maar komt volgend jaar naar meer locaties. In een video is te zien hoe tap to go werkt.

Vier vragen over de ondergang van Beate Uhse
Als een verrassing kwam het niet, maar toch betekende het faillissement van Beate Uhse weer een tik voor de retailwereld, zo op de valreep van het 2017. Het ooit succesvolle erotiekbedrijf wist niet aan te haken op de nodige veranderingen in zijn branche, met de opstapelende financiële problemen als gevolg. Wat ging er precies mis?

Zo behoor je tot de retailers van de toekomst
De essentie van retail, vraag en aanbod samenbrengen, blijft onveranderd. De regels en wetten zijn volgens John Terra echter volop in beweging. Op basis van het acroniem 'retail', laat hij daar zijn licht over schijnen.