Proces-verbaal voor Only for Men en Shoeby

Only for Men en Shoeby worden volgende week uitgenodigd op het gemeentehuis van Geldermalsen voor een gesprek. Daar wordt ze een proces-verbaal overhandigd, omdat ze tegen de afspraken in op zondag geopend waren. Dat laat een woordvoerder van de gemeente weten tegenover de Gelderlander.

Handhavers hebben zondag – zonder binnen te zijn geweest – geconstateerd dat de winkels geopend waren. “Het was van een afstand al waar te nemen en er was al genoeg over in de publiciteit verschenen”, aldus de woordvoerder.

Only for Men liet vorige week weten in ‘besloten kring’ zijn deuren te openen voor vaste klanten. Mede-eigenaar Arthur Feenstra zegt dat het ‘niet klopt’ wat er in Geldermalsen gebeurt. “De maand december, de zondag voor Kerstmis, dat zijn voor ons enorm belangrijke omzetdagen.” Hij overweegt komende zondag tijdens oudjaarsdag opnieuw de deuren te openen.

De gemeente liet alle ondernemers per brief weten dat ze bij opening op zondag 24 december een boete van maximaal 20.500 euro of zes maanden celstraf riskeerden. Het is volgens de woordvoerder aan de officier van justitie hoe de zaak wordt afgehandeld.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!