Jumbo hoopt Sligro te verleiden tot verkoop Emté

Jumbo is nog altijd in gesprek met Sligro over een overname van Emté. “We hebben een mooi voorstel voor alle betrokkenen en proberen ze hiermee te verleiden”, zegt cfo Ton van Veen in Het Financieele Dagblad.

Jumbo deed in juli samen met Coop een bod op Emté, dat direct werd afgewezen. Moederconcern Sligro zou de winkels niet willen verkopen, maar op zoek zijn naar een partner. Jumbo liet eerder weten dat het de overname niet als een halszaak ziet, omdat de potentiële bijdrage van Emté aan het marktaandeel beperkt is. “Het is aan Sligro of ze voor een partner kiezen of dat ze de winkels verkopen”, aldus Van Veen in De Financiële Telegraaf. “We praten wel met elkaar. Het zou gek zijn als we dat niet deden, onze bedrijven zitten allebei in Veghel.”

Jumbo opent dit jaar waarschijnlijk nog geen winkels in België, zegt Van Veen verder. Burgemeester Liesbeth Van der Auwera van de gemeente Bree zei eerder nog dat de retailer interesse had getoond, maar volgens Jumbo is nog niets definitief. “We gaan niet lichtzinnig de grens over, ik zie het er dit jaar nog niet van komen”, aldus Van Veen.

Jumbo maakte dinsdag bekend vijf procent meer omzet te hebben geboekt in 2017 en klaar te zijn voor ‘een nieuwe groeifase’. Daarbij ligt de focus vooral op het uitbreiden van het aantal gemakswinkels tot tien, de opening van drie nieuwe Foodmarkten en vijftien reguliere supermarkten in Nederland.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!