Douwe Egberts gaat voor 'koffiekeukens' in supermarkten

Douwe Egberts gaat voor 'koffiekeukens' in supermarkten

Douwe Egberts heeft een zogenoemde Coffee Kitchen geopend in Den Haag. De eerste koffiekeuken in een supermarkt bevindt zich op de balustrade van een vestiging van Hoogvliet.

Klanten kunnen bij de D.E. Coffee Kitchen verschillende koffiespecialiteiten bereiden, personaliseren en afrekenen. De self-service koffiebar beschikt behalve over espressoblends ook over acht theesmaken.

De supermarkt beschikt over een indoor terras, waar klanten hun koffie en bijvoorbeeld een vers belegd broodje of pizza kunnen nuttigen. De koffiekeuken geeft volgens categorymanager Tessa Agterof van Hoogvliet een impuls aan het bestaande versassortiment van de delicounters. “Bovendien biedt de D.E Coffee Kitchen ons de mogelijkheid een ontmoetingsplaats voor de buurt te creëren en zo mensen met elkaar te verbinden.”

D.E. Coffee Kitchen werd vier jaar terug geïntroduceerd als b2b-concept. Douwe Egberts sluit niet uit in de toekomst verder te kijken dan de Haagse supermarkt. “Wij menen dat de D.E Coffee Kitchen of een andere koffievoorziening uitstekend past binnen andere supermarkten”, aldus een woordvoerder tegen RetailNews.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends