Die Grenze: 'Onze formule werkt overal'

Medikamente Die Grenze heeft tot nu toe nog geen winkels geopend die tegenvallend presteren. Het concept zou ook in andere delen van Nederland kunnen worden neergezet, zegt eigenaar Bert Hesselink tegenover RetailTrends.

Die Grenze opent binnenkort in het voormalige V&D-pand in Emmen zijn eerste winkel in Drenthe en de 25ste in totaal. De verkoper van onder meer drogisterijartikelen en foodproducten heeft vooral winkels in de buurt van de Duitse grens. Een toevallige keuze omdat Hesselink zelf uit die regio komt, stelt hij. “Deze winkel kun je overal neerzetten.” Voorlopig focust hij zich echter wel op het oosten van het land, omdat daar inmiddels enige bekendheid is opgebouwd.

Die Grenze heeft naast een basisassortiment receptvrije geneesmiddelen een wisselend aanbod, waarbij het Hesselink weinig uitmaakt waaruit dat bestaat. De retailer werkt niet rechtstreeks samen met merkfabrikanten, maar koopt in via alternatieve kanalen. “We hebben wel eens gezeur gehad met merken, maar nog nooit één rechtszaak verloren.”

Hoewel Hesselink het niet als een doel op zich ziet om veel winkels te openen, is er volgens hem nog voldoende ruimte in de markt. Het groeipotentieel van Die Grenze is volgens hem ohne ende.

Lees het hele interview met Bert Hesselink op RetailTrends.

Reacties 1


Machiel Verbrugge 27 nov, 10:15

Jammer dat veel levensmiddelen over de THT zijn, muffe zooi dus.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!