'Frankrijk moet vrezen voor spookwinkelcentra'

'Frankrijk moet vrezen voor spookwinkelcentra'

Het fenomeen ‘dead malls’ waait mogelijk over van de Verenigde Staten naar Frankrijk. Dat stellen analisten van de Zwitserse bank UBS in een update over vastgoedeigenaar Unibail-Rodamco. De winkelleegstand in het land zou flink oplopen, nu ‘de markt verzadigd begint te raken’.

Hoewel grote vastgoedbeleggers beweren dat Frankrijk juist een sterke markt is, wijst UBS onder meer op de teleurstellend presterende, nieuwe winkelcentra, zoals Vill’Up in Parijs en Centre del Mon in Perpignan. ‘Het verschijnsel van spookwinkelcentra, dat tot nu toe vooral de Verenigde Staten trof, arriveert in Frankrijk', schrijven de analisten.

De winkelleegstand in Frankrijk bedraagt momenteel 8,8 procent, maar zou eind van dit jaar al kunnen uitkomen op 11,8 procent. Over vijf jaar is zelfs sprake van 15,8 procent leegstand, verwachten de experts. 

Vastgoedeigenaren als Unibail-Rodamco en Klépierre zouden geneigd zijn om problemen bij secundaire winkelcentra naar buiten toe ‘te minimaliseren’, omdat ze die mogelijk willen vekropen. UBS raadt hen volgens De Financiële Telegraaf aan niet-kernactiviteiten liever vroeger dan later te verkopen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!