HEMA waagt sprong naar het Midden-Oosten

HEMA waagt sprong naar het Midden-Oosten

HEMA heeft het voornemen om in de komende vijf jaar een fors aantal winkels in het Midden-Oosten te openen. De eerste drie winkels gaan nog dit jaar open in Dubai.

HEMA gaat voor de internationale expansie een samenwerking aan met Apparel Group, dat wereldwijd zo’n 1750 winkels exploiteert. Het bedrijf uit het Midden-Oosten werkt al onder meer voor Tommy Hilfiger, Calvin Klein en Rituals.

HEMA ziet kansen in Dubai, omdat daar nu vooral veel luxe winkels te vinden zijn. De lokale bevolking zou echter behoefte hebben aan winkels met ‘betaalbare en kwalitatief hoogwaardige producten’.

De keuze voor Dubai is bovendien gekozen vanwege ‘de interessante geografische ligging tussen Europa en Azië’, stelt internationaal directeur Richard Flint. Er is volgens hem al langer interesse voor HEMA uit landen buiten Europa. “Daarom hebben we in de afgelopen periode onze winkelformule en organisatie zo ingericht dat we heel snel en eenvoudig winkels kunnen openen in nieuwe landen.”

HEMA kondigde eerder al aan winkels in Oostenrijk te openen, terwijl ook flink wordt uitgebreid in onder meer Frankrijk, Duitsland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. De Nederlandse keten telt momenteel ruim zevenhonderd winkels in negen landen. HEMA werd vorig jaar in de etalage gezet door eigenaar Lion Capital, maar van een overname is vooralsnog geen sprake.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!