De week in vijf winkelsluitingen

Gepeperde meningen, rake observaties, niet te missen innovaties, opvallende onderzoeken. RetailTrends tipt wekelijks uitingen op de sociale kanalen, buitenlandse nieuwssites en andere media die een beeld geven van wat zich zoal buiten onze landsgrenzen heeft afgespeeld. Vandaag: de week in vijf winkelsluitingen.

H&M
H&M heeft de poppen goed aan het dansen gekregen met zijn trui met daarop de tekst 'coolest monkey in the jungle'. Dat die op een afbeelding in de Britse werd gedragen door een donker jongetje, schoot velen in het verkeerde keelgat. In Zuid-Afrika liepen de protesten zo hoog op, dat de modeketen besloot tijdelijk al zijn zeventien winkels te sluiten.

Lees verder bij CNN: http://cnnmon.ie/2DPmi12

Sears
Het zal er al een tijdje aan te komen, maar nu is het dan echt gebeurd. Warenhuisketen Sears heeft zijn laatste vestigingen in Canada gesloten. Een einde van een tijdperk, na 65 jaar aanwezigheid in het land.

Lees verder bij Toronto Star: http://bit.ly/2mWs1Ln

Walmart
Slecht nieuws voor de leden van Walmarts Sam's Club. Maar liefst 63 vestigingen gaan op slot, met te langzame groei en kannibalisatie als de belangrijkste redenen. Een deel wordt omgebouwd tot locaties om e-commerceactiviteiten af te handelen. Sam's Club heeft nu nog zo'n zeshonderd locaties verspreid over de Verenigde Staten.

Lees verder bij Forbes: http://bit.ly/2Dg9fo7

Marks & Spencer
Een winkelsluiting mogen we het niet noemen, want het gaat om een distributiecentrum. Maar door de sluiting van het magazijn in Londen, gaan er bij Marks & Spencer mogelijk wel 380 banen verloren. Het is volgens topman Steve Rowe een belangrijke stap in de transformatie na de teleurstellende kerstverkopen van de warenhuisketen.

Lees verder bij The Guardian: http://bit.ly/2DnWKeg

Blockbuster
Videotheken, ze bestaan nog steeds. Maar het worden er steeds minder. Blockbuster op Palm Beach in Australië moet er nu ook aan geloven. Na 35 jaar maakt de oudste videowinkel van het land zich op voor een laatste uitverkoopronde. Het is hard gegaan met de videotheken in het land. In 2001 waren er ngo 2600, nu nog zo'n 750.

Lees verder bij Daily Telegraph: http://bit.ly/2rlPDxp

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles van RetailTrends voor slechts € 10,- (eerste maand).

Word member Of log in