Het beste van RetailTrends: week 15

Het beste van RetailTrends: week 15

RetailTrends.nl richt zich op voor de retail relevante achtergronden met onder meer tips, video's, fotoreportages, columns, expertartikelen en whitepapers. RetailNews zet de vijf meest gelezen artikelen van afgelopen week op een rij.

Waarom Jumbo reorganiseert, terwijl het zo goed gaat
Jumbo wil de organisatie van zijn winkels veranderen. Daarvoor verdwijnen enkele functies binnen het huidige organisatiemodel en daar komen naar eigen zeggen nieuwe voor terug. Wat er precies verandert vroeg RetailTrends aan de woordvoerster van de supermarktketen.

Waarom BoekenVoordeel het tij niet kon keren
Voor BoekenVoordeel valt na 37 jaar het doek. Het familiebedrijf, opgericht door Willem Rozendaal, kan de schuldenlast die de coronacrisis met zich meebrengt niet het hoofd bieden. RetailTrends spreekt met Wim Rozendaal (de zoon van en hoofd IT en internet bij het bedrijf) over hoe het zover kwam.

Hoe 100% Football de Champions League bereikte
Er moest iets gebeuren bij 100% Football. De voetbalwinkelketen dreigde over een paar jaar buitenspel komen te staan: simpelweg te klein. 11teamsports, een Europese gigant, bracht redding. “Nu speel je Champions League.” Een gesprek met de drie betrokkenen.

Podcast: Retaillessen van Albert Scholte (Bever)
Albert Scholte (43) is sinds september 2020 ceo van Bever. Deze outdoorketen heeft 40 eigen winkels in Nederland. Scholte werkte eerder voor Nike in Azië. Luister naar zijn retaillessen in de RetailTrends-podcast.

Hoe Budget Home Store succes behaalt door zichzelf te blijven
Trendhopper is bij velen wel bekend, maar zeg je Budget Home Store dan gaat er toch bij minder mensen een belletje rinkelen. De zogeheten ‘discount plus’-formule en Trendhopper vallen samen onder VME Retail. “Wij hebben nog een mooie uitdaging voor de boeg met betrekking tot onze naamsbekendheid”, vertelt formuledirecteur Göran van Tol. Een gesprek over de ambities van deze woonwinkelketen.

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!