Roland Kahn doet zijn modebedrijven over aan zijn zoons Jonathan en Joshua. Dat zegt de eigenaar van onder meer Coolcat, MS Mode en America Today in De Telegraaf.

De 65-jarige ondernemer blijft op de achtergrond aan als ‘consigliere’, zegt hij. “Dan weet ik wel wat er gebeurt, maar heb ik niet langer de lasten.” Ook blijft hij samen met Ronald van Zetten werken aan V&D Concepthouse. Het duo nam in 2016 de merknamen van V&D over en bliezen tot nog toe Frendz en Schoolcampus al nieuw leven in.

Kahn zei onlangs in Het Financieele Dagblad dat hij voorheen regelmatig aanvaringen had met zijn zoon Joshua, die al als inkoopdirecteur binnen Coolinvestments werkte. In de loop de jaren is hij naar eigen zeggen ‘minder defensief’ geworden. “Pas de laatste tijd zie ik dat hij eigenlijk beter is dan ik”, stelt hij.

Het terugtreden van Kahn komt iets vroeger dan hij eerder verwachtte. In de zomer van 2016 vertelde hij in RetailTrends ‘nog drie tot vijf jaar heel hard te werken’, alvorens het bedrijf aan zijn zoons over te doen. Hij zei ook druk bezig te zijn het totale managementniveau in de organisatie omhoog te krijgen. “Onze incompetentie is dat te veel dingen van mij afhankelijk zijn.”