Markthal geplaagd door ongedierte

Inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) hebben bij negentien kramen in de Rotterdamse Markthal ongedierte aangetroffen. Ook zijn zeventien overtredingen geconstateerd die te maken hebben met hygiënevoorschriften.

De NVWA heeft in totaal 76 Markthal-kramen die bederfelijke levensmiddelen verkopen onderzocht. Aanleiding was een recente spoedsluiting na muizenoverlast en meerdere constateringen van vooral plaagdierenoverlast. In totaal zijn 36 overtredingen geconstateerd, waarvan 23 leidden tot een directe waarschuwing. Bij dertien ondernemers was de overtreding ernstiger of was er sprake van herhaalde overtreding. Daarvoor zijn zogenoemde rapporten van bevindingen opgemaakt, die zullen leiden tot een boete of andere straf.

Er hoeven vooralsnog geen kramen gesloten te worden, omdat er geen sprake is van een risico voor de volksgezondheid, zegt een woordvoerder van de NVWA tegen RTV Rijnmond. Hij noemt de gevonden problemen in de Markthal ‘best groot’. “Er zitten heel veel muizen.” Hij laat weten dat de voedselwaakhond blijft controleren zolang de problemen niet zijn opgelost.

In het februarinummer van RetailTrends verschijnt een artikel over de staat van de Markthal, die inmiddels ruim drie jaar geopend is. Is het Rotterdamse verspaleis een doorslaand succes of een mislukt project? Nog geen member van RetailTrends? Klik hier voor meer informatie.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!