Asda plaatst geautomatiseerde pakjestoren

Asda heeft in een winkel in Manchester een automaat geplaatst om online bestellingen op te halen. Het is volgens de supermarktketen de eerste geautomatiseerde ‘pakjestoren’ van het Verenigd Koninkrijk.

De pakjestoren kan gebruikt worden op online bestellingen van Asda’s kledingwebshop George.com op te halen. Ze kunnen dat doen door bij het afrekenen de winkel met de automaat als afhaalpunt te selecteren. Als ze in de winkel komen, kunnen ze een barcode scannen die zij op hun smartphone hebben ontvangen. Binnen een minuut komt de bestelling vervolgens uit de automaat. 

De machine is bijna vijf meter hoog en tweeënhalve meter breed. Naast het ophalen van bestellingen, kan hij ook worden gebruikt voor retourzendingen. Asda heeft de pakjesautomaat geplaatst nadat moederbedrijf Walmart dat – naar eigen zeggen succesvol – al op honderden plekken in de Verenigde Staten heeft gedaan. “De pakjestoren is het nieuwste voorbeeld van hoe we technologie gebruiken om klanten tijd en geld te besparen”, zegt system & innovation manager Neil Drake.

In de toren passen maximaal vijfhonderd pakketjes. Binnen een week hadden er volgens Asda al vijftienhonderd klanten gebruik van gemaakt.  
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!