Linja Shoes op weg naar Amerika

Linja Shoes ziet kansen voor de verkoop van hoge hakken in het buitenland. Later dit jaar wordt het schoenenmerk gelanceerd in de Verenigde Staten. Dat vertelde oprichter Bianca Blom tijdens het Anton Dreesmann Jaarcongres.

Blom is bevriend met catwalkcoach Mandy Dyonne Lieveld, die vanuit New York internationale topmodellen begeleidt. Ze is volgens Blom de expert als het gaat om lopen op hakken. “En ze gebruikt alleen nog mijn schoenen, omdat die volgens haar de meest briljante zijn om op te lopen, waarbij je er nog steeds mooi uit ziet.”

Blom en Lieveld gaan samen een PR-stunt in de Verenigde Staten opzetten. Aan de hand van de reacties wil Blom inspelen op de behoeften van de klant. Die werkwijze paste ze ook al meermaals in eigen land toe. “Ik hoef de schoenen niet zelf te bedenken, produceren, voorfinancieren en op voorraad te nemen, voor ze worden verkocht. Eigenlijk heb ik het gebruikelijke businessmodel in de mode omgedraaid.”

Linda Shoes ging zo’n drie jaar terug van start. Het Nederlandse schoenenmerk levert haar schoenen vooralsnog alleen in eigen land, België, Luxemburg, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Denemarken en Duitsland.

Lees het hele verhaal van Linja Shoes op RetailTrends.

Reacties 1


Ineke Klok 27 sep, 17:39

Heb zeker belangstelling al mijn Pumps knelle zeker door bobbel links rechter voet maar ben gek op pumps. En mijn man ook waar in ned verkrijgbaar of bestellen

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!