Ook kleinere Varova-merken vinden nieuw thuis

Ook kleinere Varova-merken vinden nieuw thuis

Standard Investment heeft kopers gevonden voor verschillende kleinere modemerken van het voormalige Varova. De verkoop van Ontour, Kings of Indigo, JC Rags en Gsus is zo goed als rond, zegt topman Jop Pollmann tegen Het Financieele Dagblad.

Wie de kopers zijn wil Pollmann nog niet kwijt, omdat de deal formeel nog niet rond is. Standard Investment nam vorig jaar het gehele modeportfolio van Varova over en besloot met de drie sterkste ketens verder te gaan. Sissy-Boy, Open32 en Tumble ’N Dry zijn verenigd in het nieuwe Brand Retail Group, terwijl alle overige modemerken werden doorverkocht.

De ontmanteling van Varova was het gevolg van tegenvallende prestaties van veel modelabels. De drie grootste ketens zijn samen goed voor zo’n 150 miljoen euro omzet, de overige merken voor twintig miljoen. Men at Work werd eerder al teruggekocht door oprichter Marcel van Gelderen, die vervolgens ook mee investeerde in de overige modeketens.

Pollmann krijgt vanaf komend voorjaar ook de leiding over Sissy-Boy. Hij vervangt Victor van Nieuwenhuizen, die na zes jaar afzwaait.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!