Picnic vanaf volgende maand in Amsterdam

Picnic start medio maart met het bezorgen van boodschappen in Amsterdam. De wijken Rivierenbuurt, Watergraafsmeer en Nieuwe Pijp zijn als eerste aan de beurt. Dat laat medeoprichter Joris Beckers weten aan De Financiële Telegraaf.

Picnic gaat in de loop van het jaar naar andere wijken van de hoofdstad. Zo wil de etailer ook boodschappen bezorgen in de binnenstad. “We doen het stapje voor stapje”, aldus Beckers. Picnic begint met vijftien elektrische bezorgauto’s.

Picnic is bezig met een landelijke uitrol van zijn concept. Momenteel is het bedrijf in zo’n dertig steden actief, waaronder sinds kort in de regio Rotterdam. Beckers verwacht dat binnen tien jaar meer dan de helft van de boodschappen online wordt besteld. “Waarom zou het anders zijn dan met boeken? Zo leuk is het niet om twee of drie keer per week met de auto naar de supermarkt te rijden”, zei hij tijdens de Webwinkel Vakdagen.

Beckers weerlegt de kritiek dat er geld op het bezorgen van boodschappen toegelegd moet worden. De kosten van Picnic zijn volgens hem lager, vanwege een ‘heldere logistiek’ en het ontbreken van winkels. “De winnaars zijn nooit de bestaande winkels, maar altijd de nieuwkomers. Coolblue verslaat MediaMarkt, bol.com boekhandel Selexys.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!