'Nederlandse modeketens uit de malaise'

Nederlandse modebedrijven als C&A, WE Fashion, CoolCat en MS Mode hebben het dal achter zich gelaten. Ze profiteren van economisch herstel en groeien weer, schrijft het FD op basis van gesprekken met ondernemers en tientallen jaarrekeningen.

CoolCat en MS Mode weten weer winst te maken, vertelt eigenaar Roland Kahn. MS Mode sloot het jaar in de zwarte cijfers af, terwijl CoolCat sinds zes maanden weer winstgevend is. De twee ketens waren, net als America Today, in 2016 nog verliesgevend.

C&A maakte in 2016 een einde aan de omzetdaling in Nederland. Afgelopen jaar is de omzet volgens landendirecteur Marc Estourgie gestegen en is er ook in marktaandelen een lichte stijging te zien. WE groeide het afgelopen jaar met een kleine vier procent, stelt topman Joris Aperghis. Verder openen kledingketens als The Sting, Score en Chasin’ weer winkels.

Nederlandse modebedrijven hebben goed naar hun doelgroep geluisterd en ‘serieus geïnvesteerd’, stelt modespecialist Edwin Belt van INretail. Modewinkels groeiden volgens de brancheorganisatie in 2017 gemiddeld met 4,6 procent. Voor dit jaar wordt een groei van twee procent verwacht.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!