JD.com kondigt vijfhonderd kassaloze X-winkels aan

JD.com kondigt vijfhonderd kassaloze X-winkels aan

JD.com opent dit jaar zeker vijfhonderd winkels van zijn onbemande gemakswinkelconcept X. De eerste vestiging opende eind vorig jaar al zijn deuren in Yantai.

De eerste X-winkel telt tachtig vierkante meter en verkoopt zo’n vijfhonderd producten, waaronder snacks, fruit en huishoudproducten. Om de winkel te bezoeken moeten klanten zich van tevoren online registreren en krijgen toegang tot de winkel via gezichtsherkenning. Sensoren herkennen de labels van de producten die zij in hun mandje leggen en de betaling verloopt automatisch bij het verlaten van de winkel, via de online geregistreerde bankrekening.

Hoewel er geen kassa’s zijn, is de winkel niet volledig onbemand. Menselijk personeel vult de schappen aan en maken daarbij gebruik van big data, waardoor populaire producten snel worden aangevuld. Inmiddels zijn er ook winkels in Dalian en Tianjin.

JD.com opende vorige maand ook de eerste winkel van zijn supermarktketen 7Fresh, waarvan het de komende jaren duizend vestigingen wil openen. De supermarkten zijn onder meer uitgerust met slimme winkelwagentjes, die zelf achter klanten aan rijden. Ook kunnen klanten er, naast reguliere betaalmethoden via een gewone- en zelfscankassa, betalen via een gezichtsherkenningsysteem.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!