De Balkonie opent tweede winkel

De Balkonie opent tweede winkel

Balkonspecialist De Balkonie heeft vorige week een vestiging geopend in de Amsterdamse Javastraat. Het betekent de tweede winkel voor de voormalige RetailRookie.

De tweede winkel volgt drie jaar na de opening van de eerste in de Jan Evertsenstraat. Daardoor heeft de retailer nu naast een locatie in Amsterdam-West er ook één in stadsdeel Oost. De keuze voor de Javastraat is volgens eigenaar Friederike Joppen gemaakt vanwege de mix van oude en nieuwe ondernemers. “Dat maakt de straat heel divers en gezellig.” Daarnaast zijn er volgens haar veel balkons die ‘wel een make-over kunnen gebruiken’.

Joppen liet anderhalf jaar terug al doorschemeren te dromen van een winkel in de Javastraat. De officiële opening is eind volgende maand, tegelijk met de start van het ‘balkonseizoen’. Op de langere termijn hoopt Joppen een grote naam in de winkelstraten te worden, in verschillende steden. Ook wil de RetailRookie van 2016 een webshop openen.

De Balkonie ontstond toen Joppen en haar partner Thijs Box ontdekten dat tuincentra nauwelijks inspeelden op stadsbewoners met balkons. Het assortiment richt zich vooral op planten, potten, balkonbakken, balkonmeubels en accessoires, zoals verlichting en windlichten. Buiten het balkonseizoen wordt ook groen voor binnen verkocht. 
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!