Primera mikt op samenwerking met supermarkten

Primera zoekt in toenemende mate de samenwerking met supermarktondernemers die ook een vestiging van de tabaksformule exploiteren. Inmiddels zijn er tien ondernemers die zowel een supermarkt als een Primera-vestiging uitbaten, zegt algemeen directeur Gert van Doorn tegenover Out.Of.Home Shops.

Momenteel zijn er samenwerkingen met winkels van MCD/Boon, Albert Heijn en Plus. De Primera-winkel zit daarbij niet in de supermarkt, maar verderop in het winkelcentrum, legt Van Doorn uit. Daardoor is er volgens hem geen sprake van concurrentie tussen die winkels, maar versterken ze elkaar juist. “Dat is iets waar we verder op willen bouwen.”

Primera verwacht dit jaar vijftien nieuwe winkels te openen en er 25 te verbouwen. Vorig jaar opende de winkelketen negentien nieuwe vestigingen en werden er dertig verbouwd. “We willen de groei van 2017 doorzetten, maar kwaliteit gaat altijd boven kwantiteit”, aldus Van Doorn. Met ruim vijfhonderd winkels staat Primera dit jaar voor het eerst in de top tien grootste winkelformules van Locatus.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!