'HEMA steeds bekender in het buitenland'

'HEMA steeds bekender in het buitenland'

HEMA vierde donderdag een mijlpaal met de opening van zijn nieuwe vestiging in Barcelona. Het is de tweehonderdste winkel van de Nederlandse retailer in het buitenland.

HEMA heeft vooral de laatste drie jaar veel winkels in het buitenland geopend, waaronder in Duitsland, Engeland, Frankrijk en Spanje. Dit jaar komen daar nog eens minimaal 35 buitenlandse winkels bij, vertelt topman Tjeerd Jegen. “We willen onze internationale groei in de komende jaren verder versnellen.”

Het winkelbedrijf mikt niet alleen op groei in de landen waar nu al winkels staan, maar kijkt ook verder over de grens. Zo openen in april de eerste twee winkels in Oostenrijk en gaan nog voor de zomer de eerste HEMA’s in Dubai open. Ook worden volgens Jegen de mogelijkheden onderzocht om winkels te openen in de rest van het Midden-Oosten.

Doordat HEMA in het buitenland vooral in grote steden winkels opent, neemt de naamsbekendheid naar eigen zeggen sterk toe. Zo blijkt uit recent marktonderzoek dat bijna zeven op de tien inwoners van Parijs bekend is met het Nederlandse merk. HEMA zegt met bijna 230 duizend volgers op social media populairder te zijn dan elke Franse retailer.

HEMA telt momenteel meer dan zevenhonderd winkels in zeven landen. Recent werden de internationale ambities kracht bijgezet met de aankoop van HEMA.com. De omzet in Duitsland bestaat voor de helft uit de online verkopen.

RetailTrends