'Dick Boer doet stapje terug bij Ahold Delhaize'

'Dick Boer doet stapje terug bij Ahold Delhaize'

Ahold Delhaize staat op het punt om een wisseling aan de top door te voeren. De huidige ceo Dick Boer wordt voorzitter van de raad van commissarissen, terwijl Frans Muller de nieuwe topman van het supermarktconcern wordt. Dat schrijft de Belgische krant De Standaard.

Bij de fusie van Ahold en Delhaize werd al gesuggereerd dat Dick Boer zijn functie als ceo zou neerleggen. Destijds werd Muller, voormalig ceo van Delhaize, ook genoemd als nieuwe topman. De wissel wordt mogelijk deze week al definitief.

Muller vertolkt sinds de fusie de rol van deputy ceo. Daarnaast is hij als chief integration officer verantwoordelijk voor de synergie tussen de twee bedrijven. Muller was ook even verantwoordelijk voor de activiteiten van Delhaize in de Verenigde Staten.

Dick Boer zou als president-commissaris de plek innemen van Mats Jansson, de voormalige voorzitter van Delhaize. Boer werd in 2011 benoemd tot ceo van Ahold, waar hij inmiddels dertig jaar in dienst is. Ahold Delhaize heeft nog niet op de geruchten gereageerd.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends