Ekoplaza maakt zich hard voor plasticvrije supermarkt

Ekoplaza maakt zich hard voor plasticvrije supermarkt

Ekoplaza heeft woensdag in Amsterdam de eerste plasticvrije supermarkt ter wereld geopend. Het initiatief komt van de internationale milieuactiegroep A Plastic Planet en de Plastic Soup Foundation, waar Ekoplaza partner van is. De pop-upwinkel bevindt zich direct naast de Amsterdamse vestiging van de biologische supermarktketen.

Ekoplaza neemt naar eigen zeggen het voortouw om de milieu-impact van het gebruik van plastic in de voedingsmiddelenindustrie en detailhandel terug te dringen. Het concept van de plasticvrije supermarkt wordt onder de noemer Ekoplaza Lab uitgerold in zijn eigen winkels. Aan het eind van dit jaar moeten alle filialen zijn voorzien van zo’n plasticvrije zone.

De pop-upwinkel is gevuld met zevenhonderd plasticvrije producten, die voorzien zijn van het nieuwe keurmerk Plastic Free van A Plastic Planet. De betrokken partijen roepen de overheid op met maatregelen te komen tegen het overmatig gebruik van plastic, terwijl leveranciers worden gevraagd hun productieproces aan te passen. Consumenten moeten op hun beurt kritischer zijn over de aankoop van producten met plastic verpakkingsmaterialen.

De pop-upwinkel bewijst volgens medeoprichter Sian Sutherland van A Plastic Planet dat voedsel- en drankproducten wel degelijk zonder plastic kunnen. “Wij hopen dat andere supermarkten ter wereld in de voetsporen van Ekoplaza Lab zullen treden.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!